Öljyn hinta laskenut reilusti

Täällä aihe ja sana on vapaa. Tänne kaikki aiheet jotka eivät sovi muihin alueisiin.

Valvojat: jhvisto, Botti1, Valvojat

Re: Öljyn hinta laskenut reilusti

ViestiKirjoittaja MaAl päivämäärä To Elo 25, 2016 20:15

Taas piti tuota polttoöljyä ottaa vajaat 1200 litraa, tällä kertaa talvilaatua hintaan 0,75 €, lähes samoissa mennään mitä helmikuun alussakin.

Rupesin pelailemaan ja otin talvilaatua, joka kuulemma palaa kesälaatua puhtaampana , se on 5 senttiä hinnakkaampaa mitä lisäaineistettu kesälaatu eli ei juurikaan hinnassa vaikuta.

On tuo säiliö sen verran pieni ja kulutus suurta, että joudun täytättämään keskitalvella eli 1100 litran otoilla n. 2,4 kertaa vuodessa, kulutus jotain 2700 - 2800 litraa vuodessa, vaikka köyhiä ollaan ei palella.

Säiliö on puolilämpimässä tilassa eli lämpö ollut alimmillaan +10 asteessa. Tila on pieni, varustettu pienellä patterilla ja tilan läpi kulkee lämpöputket autotalliin, säiliö täyttää tilasta n. puolet. Lämpöjä säätelee automatiikka, joka katkaisee lämmön yöksi eli huonetermostaatin lasku n. 3 astetta.

Nyt tuli ongelma eteen eli minkä lämpöisenä talvilaatu tuodaan asiakkaalle?
Kesälaatu tuodaan muutaman asteen lämpöisenä, samepiste jossakin -3 asteessa, lämmön näkee kuormakirjasta.
Vaan tuo talvilaadun säilytys/kuljetus, onko mitään lämmitystä, samepiste -29 astetta, tuleeko ulkolämpöisenä, jos miten käy säiliöhuoneessani, jos se täytetään miinusasteisella öljyllä, pudottaako lämpötilan pakkaselle ja patteri/lämpöputket jäätyvät?

Olen tota talvilaadun kuljetuslämpötilaa yrittänyt selvittää, tuloksetta. Öljy-yhtiö ei vastaa, netistä ei tietoa löydy ja kuskeja en tunne.
Melkoista salatiedettä, jospa täältä löytyisi vastaus?
Se selviää kyllä minulle mutta vasta talvella n. vuodenvaihteen tienoissa kun auto tulee tankille.

PS olen jostakin saanut päähäni, että pakkasilla ei sovi ottaa talvilaatua jos säiliössä on jäljellä kesälaatua, seurauksena saattaa olla seoksen jähmettyminen. Jos noin on se kertoo, että -15 asteen pakkasilla saa -15 asteen öljyä?
<Ma>
Käyttäjän avatar
MaAl
Special Kunniajäsen
Special Kunniajäsen
 
Viestit: 2736
Liittynyt: To Loka 26, 2006 09:10

Re: Öljyn hinta laskenut reilusti

ViestiKirjoittaja MaAl päivämäärä Ke Huhti 12, 2017 20:05

Kesälaatuisen lisäaineistetun act-polttoöljyn litrahinta huhtikuun alussa 0,86 euroa. Ylöspäin mennään taas vuoden takaisista hinnoista. Siinä on hallituksen paikkuuveroa jos myös raakaöljyn hinnan nousua.
Se on tämä lämmitys ja autoilu aina kohteena kun hallitus kasaa tuloja. Yrittivät laajentaa veneisiin vaan ei Kommorodit hyväksyneet ja se siitä valta on voimaa.

Tuolla edellä oli minulla jotain epäselvyyttä kuljetuslämmöistä ja sekoitussopivuuksista, hain ja sain vastauksia.
Kesälaatua tuodaan kylmänä aikana lämmitettynä plusasteisena lämpövuoratuilla säiliöillä, kestää muuten muutaman pakkasasteen ennen jämähtämistä. Talvilaatu on sitä mitä on ulkolämpötila eli varastoidaan ja voidaan kuljettaa ilman fylläystä.
Öljyt on keskenään sekoituskelpoisia paitsi talvella ei kesälaadun sekaan passaa sekoittaa pakkasasteista talvilaatua, surauksena saattaa/on öljyn jähmettyminen. Päin vastoin homma toimii mainiosti.
<Ma>
Käyttäjän avatar
MaAl
Special Kunniajäsen
Special Kunniajäsen
 
Viestit: 2736
Liittynyt: To Loka 26, 2006 09:10

Edellinen

Paluu Yleisiä asioita

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa