Kesärenkaat

Keskustelua autoista, moottoripyöristä, mopoista, ajoneuvojen korjauksesta ja kunnostuksesta, Porilaisesta liikennekulttuurista...

Valvojat: jhvisto, Botti1, Valvojat

Onko autossasi kesärenkaat

Kyllä
9
31%
Ei
15
51%
Harkinnassa
5
17%
 
Ääniä yhteensä : 29

Re: Kesärenkaat

ViestiKirjoittaja MaAl päivämäärä Ti Huhti 04, 2017 19:28

japeri kirjoitti:Jokku o sanonu, et Noormarkus o luannikast renkaskauppaa.
Poris ryästetää jätkämiäs putipuhtaaks. Mää mene ja käymää siäl Noormarkus, josny ylees ennää tartte kummituksii autooni.
Kelatakseis o hyvät kummit. :D

Noista hinnoista
Minä hinnotin loppusyksystä 205-55-16 kesärengassarjan töineen Porissa, Noormarkussa ja Ulvilassa kahdeksalla eri kumikauppiaalla. Lähinnä mielessä oli Nokian tai Hankookin -kumit. Molemmista hyvät kokemukset.
Osan hinnoista sain netistä ja osan kysyin sähköpostitse.
Kaksi kauppiasta erottui selvästi ja molemmat olivat Porissa toisella Nokian ja toisella Hankook, samoja merkkejä oli myös Noormarkussa ja Ulvilassa.
Päätyin Hankookeihin syystä, että tuo akan auto ei pitkän elinkaarensa aikana ole muun merkkisiä kesärenkaita joutunut kierrättämään. Sain täysin saman sarjan 20% halvemmalla Porista.
Ei palvelussakaan mitään moittimista, istuskella konttorissa kahveella kun asentajat tasapainottivat ja vaihtoivat kummeja.

Sitä on näin eläkepäivillä tullut tavaksi hinnoitella erilaisia asioita tekijöiden kesken ja yllätyksiä tai odottamattomia kauppiaita on kohdalle osunut. Yllättävän isoja hintapyyntieroja esiintyy samalla tavaralla ja työllä.
<Ma>
Käyttäjän avatar
MaAl
Special Kunniajäsen
Special Kunniajäsen
 
Viestit: 2767
Liittynyt: To Loka 26, 2006 09:10

Re: Kesärenkaat

ViestiKirjoittaja MaAl päivämäärä Ti Huhti 18, 2017 19:48

Päivän aviisissa oli ohjeita kesärenkaiden tarkastuksesta ja paikkojen vaihdosta.
"Renkaiden kulumismuoto" "Jos auton ohjauskulmissa on ongelmia, saattaa rengas kulua epätasaisesti ja normaalia nopeammin. Epätasaisesti kulunut rengas aiheuttaa epävakautta ja haittaa ajomukavuutta"

Nyt noita ohjauskulmia taitaa olla niin etu- kuin takapäässä, jos nyt ei ihan ohjaavia niin säädettäviä kuitenkin.
Ennen vanhaan noista selvisi aurauksen/harituksen mittauksella ja caster-/camperkulman (jotain tuontapaisia) vaaituksella. Nyt homma hoidetaan nelipyöräsuuntauksella tai etu- ja takapää erikseen. Olen molemmilla mittaustavoilla mittauttanut. Korjaamo teki nelipyöräsuuntauksen ja kummisuutari sitten tuon toisen. Kuntoon tuli molemmilla tavoilla. Ne on pahoja nuo kanttarit ja kivetysreunat. Iccon-parkkialueella kannattaa ajella taiten siellä kanttarit on korkeita ja jyrkkiä, jo kunnolla nojaaminen taitaa riittä, nyt muuttuu kulmat ennen vanhaan vanteet.

" Tasainen kulumismuoto" "Renkaiden paikkoja on hyvä vaihtaa tasaisin väliajoin, jotta ne kuluvat mahdollisimman samaa tahtia. Vetorenkaat kuluvat nopeammin kuin vapaasti pyörivät. Kaksi parempikuntoista rengasta kannattaa käyttää takarenkaina".

Tasaiseen yleiskulutukseen ei taida olla paras mahdollinen ohje. Henkilöautot kun yli 90% on etuvetoisia ja myös Painopiste on hyvinkin etupäinen ainakin kaksistaan ajellessa, joten edessä kuluu ei niinkään takana.

Minä kun sain (ostin) ensimmäisen autoni (Standar Vanguar) vuonna 1961 oli käytössä vain ristikudosrenkaita (rättirenkaita) ja yhdet vanteet. Niillä sitten muljattiin kesä- ja talvirenkaat kahdesti vuodessa, yleensä kotipihassa rengasraudoilla väännellen. Käytössä oli myös sisäkumit, joten ei se vääntely pahemmin rengasta vaurioittanut.
Oli myös paikka suositukset, kiertovaihto/ristiinvaihto. Se oli sitten semmosta arpapeliä jos suosituksia meinasi noudattaa. Renkaissa kun ei ollut mitään pyörimissuunta- tai ulkopinta-merkintöjä. Ne kun otti pois vanteelta piti merkitä mistä ja miten päin rengas oli vanteella, käytössä oli lappuja ja liitu-merkintöjä.
Sen aikaa mitä minä yksillä vanteilla ajelin en kesärenkaita mitenkään seurannut, nastarenkaista pidin sen verran lukua etten pyörimissuuntaa vaihtanut sen kyllä näki nastoista.
Rättirenkaissa oli kangaskudokset ja vahva kulutuspinta siitä ei sepelit menneet läpi, ehkä vähän kovia kuitenkin sopivia sen aikaisiin rakenteisiin.

Tommosta soopaa taas :wink:
<Ma>
Käyttäjän avatar
MaAl
Special Kunniajäsen
Special Kunniajäsen
 
Viestit: 2767
Liittynyt: To Loka 26, 2006 09:10

Re: Kesärenkaat

ViestiKirjoittaja W-line päivämäärä Ke Huhti 19, 2017 07:14

Mulla oli ekat talvirenkaat Taunuksessa vuonna 1970. Luulin että kesä tuli talven keskelle mutta hatut. Rautalammin konepajan porttiin osuttuani en enää luottanut nastarenkaisiinkaan. Ei mennyt kuin umpio risaksi mutta se maksoi silloisilla palkoilla,(240mkk/kk) paljon. Vuonna 1996 vaihdoin kitkarenkaisiin ja niilla ajelin työmatkat (Pori-Rauma-Pori) ja hienosti toimi. Asennekysymys. Nyt on volkkarissa nokian nastakumit kun tulivat mukana autonvaihdossa. Heti kun loppuvat, vaihdan taas kitkoihin.
Tee ekoteko. Älä lisäänny.
Nyt on hyvä aika aloittaa laihdutuskuuri. Niin kuin aina.
W-line
Vapaajäsen
Vapaajäsen
 
Viestit: 7649
Liittynyt: Ma Maalis 24, 2008 13:01

Re: Kesärenkaat

ViestiKirjoittaja kaiffari päivämäärä Su Huhti 23, 2017 19:09

Ajelin vuodesta 1962 kymmenisen vuotta talvisinkin kesärenkailla eri autoilla,enkä muista sen pahempia vaaratilanteita. Tarkkana sai olla joka tilanteessa,eikä liikenne tietenkään ollut niin vilkasta kuin nykyään.
Joku lehti tms. on muistaakseni tehnyt vertailun talvirengastestissä, jossa kesärenkaat oli jopa paremmat kuin huonot talvirenkaat.
kaiffari
Aloittelija
Aloittelija
 
Viestit: 2
Liittynyt: Su Huhti 23, 2017 17:10

Re: Kesärenkaat

ViestiKirjoittaja japeri päivämäärä Ma Huhti 24, 2017 03:25

Tota asijaa enmenis all kriivaamaa!
:soosoo
Alkoholi ei ratkaise ongelmia, mutta eipä kyllä maitokaan.
Käyttäjän avatar
japeri
Galaktinen Vapaajäsen
Galaktinen Vapaajäsen
 
Viestit: 10972
Liittynyt: Su Elo 01, 2010 23:48
Paikkakunta: Kyläsaaren synkät perämettät.

Re: Kesärenkaat

ViestiKirjoittaja toijari päivämäärä Su Huhti 30, 2017 09:13

30.4. ja kesärenkaat ollu parisen viikkoo alla.
Ja nyt maassa 7-8 senttiä lunta,täällä syrjäkylillä.
Piti käydä hakemassa formulakisaa varten sipsejä
ja muuta epäterveellistä massutettavaa mutta jätetääs
se seikkailumatka nyt suosiolla väliin.Noitten peltojen välissä
mutkittelevan tien reunoilla on hiton syvät ojat..
Käyttäjän avatar
toijari
Vakio käyttäjä
Vakio käyttäjä
 
Viestit: 129
Liittynyt: La Joulu 06, 2014 10:21

Re: Kesärenkaat

ViestiKirjoittaja tomski päivämäärä Ti Touko 09, 2017 17:37

Vielä mennään talvirenkailla, lunta maassa ja maantiellä tänäänkin ajoittain useita senttejä.
PPPPPP, eli
Porin Perämetsien Peräkamaripoikien Politbyroon Propagandakomission Pääsihteeri
Käyttäjän avatar
tomski
V.I.P.
V.I.P.
 
Viestit: 13056
Liittynyt: Ti Marras 29, 2005 10:59

Edellinen

Paluu Moottoriajoneuvot ja liikenne

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa