Taas uusi virus leviää

Täältä löydät vanhentuneet aiheet ja jutut. Vain luku! Kun puhaltelet pölyjä arkistojen päältä ja huomaat että jokin aihe voisi olla vielä käytettävissä, ota yhteys ylläpitoon.

Valvojat: jhvisto, Botti1, Valvojat

Taas uusi virus leviää

ViestiKirjoittaja bemupimu päivämäärä La Tammi 20, 2007 07:54

"Sähköpostiviesteissä leviää uusi virus
(19.01 16:10) Ärhäkkä tietokonevirus leviää jälleen ympäri maailmaa. Storm Worm -virus alkoi liikkua perjantain vastaisena yönä, jolloin Keski-Euroopassa riehui voimakas myrsky. Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtajan Mikko Hyppösen mukaan virus on havaittu myös Suomessa. Virus leviää sähköpostiviestien välityksellä. Viestin otsikossa kerrotaan englanniksi, että Euroopan myrsky vaati 230 kuolonuhria. Viesti sisältää myös liitteen. Jos liitetiedoston avaa, virus livahtaa tietokoneeseen ja kaappaa sen käyttöönsä. Hyppösen mukaan aikaisemmat samantyyppiset virukset ovat imeneet koneelta sähköpostiosoitteita ja tilinumeroita. Virukselta voi suojautua ajantasaisella virustorjuntaohjelmalla."


Satakunnan Kansasta lainattu uutinen.
Taas kerran hyvä muistutus ettei kannata availla outoja, varsinkin ulkomaankielisiä sähköposteja.
Itsellä gmail ja siinä aika hyvin kaikki roskaposti ohjautuu roskaposti-kansioon. Onhan niitä toki muitakin hyviä.
Don't Worry, Be Happy!
Käyttäjän avatar
bemupimu
Über Galaktinen Kunniajäsen
Über Galaktinen Kunniajäsen
 
Viestit: 6798
Liittynyt: La Helmi 25, 2006 15:11
Paikkakunta: Pori

ViestiKirjoittaja Hansu päivämäärä La Tammi 20, 2007 09:11

Niin, eikös se ihan perusperiaate ole, ettei availla tuntemattomia tiedostoja? Olen kuullut, että joissakin riittää ihan pelkän viestin avaaminen. Mulla ainakin menee suoraan mustalle listalle ja roskiin kaikki vähänkin epäilyttävä.
Käyttäjän avatar
Hansu
Kantaporukkaa
Kantaporukkaa
 
Viestit: 255
Liittynyt: La Helmi 04, 2006 16:40

ViestiKirjoittaja Gez päivämäärä La Tammi 20, 2007 12:20

Jjep. Kyllä se kertoo paljolti ihmisten tyhmyydestäkin, kuinka älyttömän paljon nuo virukset leviävät ympäri maapallon. Miten ihmeessä ihmiset oikeasti availevat niitä liitetiedostoja? Luulisi nyt jo pikku hiljaa jokaisen tajuavan, että varsinkin jos posti ei ole joltakin kaverilta, niin siinä oleva liitetiedosto sisältää 99,99% varmuudella viruksen. Toki saattaa myös tuttujen postilaatikosta niitä saastuneita viestejä tulla. Ja kun "naapurin Tatjanalta" tulee joku rakkauskirje liitetiedostoineen, niin hälytyskellot eivät soi siltikään, vaikka tietää, että Ritvahan se siellä naapurissa oikeasti asustelee... :roll:

Ei vaan voi ymmärtää. :!:
Käyttäjän avatar
Gez
Kantaporukkaa
Kantaporukkaa
 
Viestit: 473
Liittynyt: Ma Loka 03, 2005 22:22
Paikkakunta: Pori

ViestiKirjoittaja dasboot päivämäärä La Tammi 20, 2007 12:44

Kaipa se on se mielenkiinto, joka ajaa ihmiset availemaan tuntemattomia liitetiedostoja. "ei kai sieltä mitään leviä jos ihan vain nopeasti vilkaisen" ja "eihän mulle voi käydä niin, että siellä joku mato on". Muutenkin pääsyy on, että ihmiset eivät usko tai muista varoituksia silloin kun sähköpostia availee.

Taitaapi seuraava kone olla Apple. Siellähän ei tätä ongelmaa ole 8)
"Nähdä Pori ja kuolla"
Käyttäjän avatar
dasboot
Kantaporukkaa
Kantaporukkaa
 
Viestit: 312
Liittynyt: To Maalis 02, 2006 17:18
Paikkakunta: Pori

ViestiKirjoittaja rattimiäs päivämäärä Su Tammi 21, 2007 11:32

Itseään vaan saa syyttää jos jonkun liitetiedoston avaa, ja se on tuntmattomalta lähettäjältä. Turvallisempi vaihtoehto on tutkia sitä sähköpostia selaimella eikä esim outlook expressillä. Ja jos oikein vainoharhaiseksi menee niin buuttaa koneen hetkeksi ylös vaikkapa knoppix linuxilla, ja availee sen kanssa kaikki mahdolliset liitteet niin pysyypähän windowsi ehjänä..
rattimiäs
 


Paluu Arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa