Kuntaremontti

Täältä löydät vanhentuneet aiheet ja jutut. Vain luku! Kun puhaltelet pölyjä arkistojen päältä ja huomaat että jokin aihe voisi olla vielä käytettävissä, ota yhteys ylläpitoon.

Valvojat: jhvisto, Botti1, Valvojat

Kuntaremontti

ViestiKirjoittaja DocumentaryFan päivämäärä La Syys 01, 2007 22:12

Suomessa on jo pitemmän aikaa ollut kova kuntaliitosbuumi. Kunta- ja palverakennemuutoksen kautta kuntien lukumäärää pyritään vähentämään. Suomen kokoisessa maassa 410 kuntaa on liian paljon. Siitä asiasta on poliittinen yhteisymmärrys olemassa.

Siihen se sitten jääkin sillä se miten edetään on kiistanalaista. Kepu päähallituspuolueena luonnollisesti sitä mieltä, että ainoastaan vapaaehtoisia liitoksia tulee tehdä. Monet tahot kuitenkin sanovat että Suomeen riittäisi 150-200 kuntaa, mikä on mahdoton tavoite vapaaehtoisuuden pohjalta.

Ruotsissa on 9 miljoonaa asukasta ja heidän maansa on pinta-alaltaankin Suomea huomattavasti suurempi. Siinä maassa aikoinan oli noin 2000 kuntaa, mikä oli todella liikaa. 60-l lopulla kuntien määrää laskettiin n 800:n. Sekään ei kelvannut vaan viimeisin kuntauudistus siellä tapahtui 70-l puolivälissä kun kuntien lukumäärä vähennettiin nykyiseen 290:n. Sittemmin asia on vakiintunut.

Siellä kuitenkin valtio usein kovallakin kädellä pakkoliitti kuntia. Tosin, Tukholman lähistön kärpäskunnat kuten Lidingö ja Sundbyberg saivat jäädä kun taas muualla muodostettiin yli 10000 neliökm kuntia.
DocumentaryFan
Aloittelija
Aloittelija
 
Viestit: 1
Liittynyt: La Syys 01, 2007 22:10
Paikkakunta: Helsinki

Paluu Arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa