Porilaisten farssi

Foorumi Meri-Porissa asuville. Reposaari, Mäntyluoto, Pihlava, Kaanaa...

Valvojat: jhvisto, Botti1, Valvojat

Porilaisten farssi

ViestiKirjoittaja Translaappori päivämäärä To Tammi 10, 2008 17:37

Virkamies K kirjoitti:Työpöytä on päällystetty Porin kartalla ja laatikossa on legopalikoita, jotka huutavat suunnitelmaa. Oleskelumessut Poriin! Kylä lähtee:

Nyt kun oleskelumessut saatiin Poriin, niitten sijaintia mulkataan uudelleen. Sen sijaan että luksusasuntoja sijoitettaisiin jumalanselän taakse Reposaareen, messut hajasijoitetaan Yyterin sannoille ja Kallon kallioille. Nämä kohteet ovat Rupusaareen verrattuna sikälikin ylivertaisia, että etäisyys kaupunkiin on puolet pienempi. Yyterissä on alimitoitettua mökkirantaa aivan kuin Yyterissä hiekkaa, ja rannasta kohoaville dyyneille taloja voidaan rakentaa useaan riviin pengermittäin niin, että kaikilla säilyy näköyhteys mereen. Kunnallistekniikan rakentaa hiekkamaahan Sokea Reettakin.

Se mitä Reposaaren kylä tarvitsee, ovat palvelut. Niinpä telakkatontin rakennuskanta kyörätään Merikaatopaikalle (perinteinen sijainti Aallonmurtajan ulkopuolella) ja saastunut maaperä käytetään hyväksi tienparannusaineena. Tontille rakennetaan täyden palvelun liikekeskus:
-saksalainen ruokakauppa (elintasolla mitattuna Suomi on maailman kärkeä, heti Japanin jälkeen. Näin ollen minkä tahansa ulkomaan -paitsi Japanin- tuotteiden ostaminen on käytännön kestävää kehitysapua alikehittyneelle maalle),
-perheravintola (Hese),
-nivaska "cafëkuppiloita" –
-sekä saaren perinteitä kunnioittaen alkoholin jakelupiste. Viime vuosituhannella Räpsöö oli kuuluisa maan pienimmästä Alkosta, ja nyt kauppakeskukseen rakennetaan Suomen suurin viinatavaratalo. Koko muun Suomen eli Reposaaresta itään sijaitsevan Itä-Suomen liike-elämä näivettyy surkeasti kun Reposaaresta tehdään vieläpä verovapaa onnela.

Shoppailukeidas houkuttelee alueelle kaupunkimaasturein räpsööläisten seassa puikkelehtivia maksukykyisiä asukkaita. Reposaaren asuntoalueen laajennus toteutetaan asuntovenemuotoisena. Asumismuodosta on se lyömätön etu, että pätkätyön loppuessa omistaja voi kiireenvilkkaa purjehtia Helsinkiin, Ouluun, Ruotsiin tai muuhun rannikon kasvukeskukseen. Rakennustyöt on jo aloitettu: asuntoveneyhtiön kelluva sauna hinataan syksyllä Preiviikinlahdelta Reposaareen.

Edellämainittu Merikaatopaikka joudutaan siirtämään aluevesirajan ulkopuolelle kun valtakunnanviranomainen huomaa mikä peli Porissa on meneillään. Kansainvälisillä merialueilla saa dumpata niinkuin haluaa (ikimuistoinen ns. jokamerimiehenoikeus). Kuljetuskustannuksiahan se lisää, mutta valitaan tarjouskilpailulla halvin vaihtoehto.

Hallien loppuun jyrsimä Kalasatama lakkautetaan tarpeettomana ja satama-altaaseen pystytetään geograafikon suunnittelema ympäristöpilataideteos ”Pullomeri”. Se on kantaaottavuudessaan sykähdyttävä hätähuuto pienen sillinkalastajan kohtalosta EY:n ridektiivien kurimuksessa.

Merimestan toimitiloissa aloittaa Valasmatkoja myyvä elämysmatkailuhanke "VELMU". Eihän täällä mitään valaita nähdä, mutta tärkeintä on lypsää EY:stä edes markka takaisin niistä rahoista, mitä suomalaisten veronmaksajien selkänahat ovat Eurooppaan liittymisestään maksaneet.

Muuan uusikaupunkilainen öljyalan yritys on ollut myös kiinnostunut tukemaan anjovisyliopistokeskuksen saamista Reposaareen.

Reposaaren Takarannan metsä kaadetaan ennenkuin se vanhuuttaan alkaa uhata ihmishenkiä susilla ja liito-oravilla. Tilalle perustetaan golfkenttä merinäköalalla. Takarannan golfkentästä tulee kansainvälinen kassamagneetti useasta muustakin syystä: se sisältää viheriöiden sijasta ainutlaatuisia kalliokenttiä (jotka maalataan vihreiksi...*juuri kunnallismafialta saapuneen poliittissävyisen ukaasin mukaan punaiseksi, koska tuo väri sopii paremmin maisemaan*), ja se yhdistetään Karhuluodon kenttään nerokkaalla golfpolulla, jonka vaikein puttaus on Reposaaren aallonmurtajan nokalta Kallon aallonmurtajalle. Aallonmurtajain välille perustetaan lossiyhteys, joka vähentää Reposaaren ja ulkomaailman välimatkaa kymmenellä kilometrillä. Kun Herrainpäivien kentältä vielä rakennetaan puttiyhteys Kalafornian kautta Kirjurin minigolfiin, Poriin on saatu maailman ensimmäinen Kansallinen Golfpuisto, eikä rahantuloa voi estää.

Tahkoluoto, jota eniten käyttävät lintuharrastajat, uistelijat ja urheilusukeltajat, kaavoitetaan virkistysalueeksi. Lähinnä lauhdekala-altaana tähänkin asti toiminut hiilivoimala muutetaan kalankasvattamoksi, josta saadaan edulliset raaka-aineet perinteiseen räpsööläisherkkuun, kirjolohipitsaan. Muu osa voimalaa muutetaan teollisuuspuuhamaaksi, jossa koululaiset saavat tutustua vilkkuviin värivaloihin ja näyttöpäätteisiin. Opas kertoo, kuinka menneinä aikoina mylly jauhoi sähköä näiden näyttöpäätteitten pyörittämiseen. Kiertokäynnin vetonaulana on valvomo, jossa voi pelata pleikkaria.

Tahkoluodon öljysatama alkaa myydä mukavuuslippuja, joka jos mikä kohentaa alueen taloutta. Menneitten vuosikymmenten katamaraanihankkeihin kapsahtaneena markkinoidaan jälleen uusi kaupallisesti menestyvä matkustajalaivaformaatti Poriin: rahtilaivan kyydissä sinne mistä kulloinkin sattuu halpaa öljyä tai hiiltä saamaan.

Pori-Kallo välille raivataan kahdeksankaistainen Autobahn ja nopeusrajoitukset tarpeettomina poistetaan. Koska pohjavesialueella ei suolaa saisi käyttää, talviajo-olot turvataan rakentamalla tieosuudelle lattialämmitys. Sähköntuotanto tälle taas on turvattu kunhan Olkiluodon viidennelle ydinvoimalalle saadaan periaatepäätös. Rakennusmassat valtatielle saadaan Reposaaren telakalta. Pitemmän päälle nämä hankkeet käyvät kalliiksi, joten taloutta ryhdytään paikkaamaan asettamalla Poriin kansainväliset mitat täyttäviä tietulleja. Luonnolliset sijainnit niille löytyvät Reposaaren ja Oodeen silloilta. Samalla pystytään valvomaan liikennettä terrorismin uhkaamalle öljysatama-alueelle. Reposaaren nostosillalle onkin jo rakennettu maasturintarkastuskoppi.

Räme-Porin uutta vesittynyttä imagoa täydentää uiva oopperatalo. Se rakennetaan Mäntyluodon öljyperinnetelakalla ja ankkuroidaan Yyterin hotellin edustalle. Uiva Ooppera nimenomaan on areena jollaisesta Porissa on ollut kiljuva pula, ja on se myös mainio syy hankkiutua Sydneyn ystävyyskaupungiksi sekä lähettää valtuuskunta opintomatkalle vompattein maahan.

Yhdeksäntuumaisena naulana öön päälle vielä todetaan että kuntaliitosten jälkeen Porin on vastattava kansainvälistyvän Satakunnan haasteisiin muuttamalla karhukuntien keskuskunnan nimi enemmän mediaseksikkääksi. Tuo nimi on oleva Arctopolis. Motto: Arctopoliksessa Aurinko paistaa ja ihmiset hymyilevät.

Useat kohdat tässä suunnitelmassa ovat keskenään ristiriidassa - mutta elämä on, c'est la vie.

Herättyään kunnanvirkamies K raapusti tämän strategiavision muistiin tulitikkutehtaan kanteen, ja nyt on se ilmaista softaa.
Käyttäjän avatar
Translaappori
Uusi käyttäjä
Uusi käyttäjä
 
Viestit: 7
Liittynyt: La Tammi 05, 2008 23:20

ViestiKirjoittaja Rickenbacker päivämäärä To Tammi 10, 2008 17:54

tällästä juttua oli myös reposaari.net- sivuston keskustelupalstalla. Aikamoinen sanaseppo kirjoittanut :lol: Hienosti, humoristisesti ja satiirisesti peilattu asian ympärillä vellonnutta ja osin edelleenkin vellovaa keskustelua ja mielipiteenvaihtoa...

ei täida reposaaren sivuilla olla keskustelupalstaa enään lainkaan, mihin kadonnut?
Imagine all the people......
Rickenbacker
Kunniajäsen
Kunniajäsen
 
Viestit: 1235
Liittynyt: Ke Joulu 05, 2007 05:16
Paikkakunta: Sir Markku

ViestiKirjoittaja Vieras päivämäärä To Tammi 10, 2008 18:49

Mäntyluodon öljyperinnetelakka... :lol: :lol: :lol:
Vieras
 

ViestiKirjoittaja Japi päivämäärä Ti Tammi 15, 2008 16:26

RELMU:kin on saatu mukaan. :lol:
Never too old to ROCK!
http://www.relmu.fi
Facebook
Käyttäjän avatar
Japi
Universiaalinen Vapaajäsen
Universiaalinen Vapaajäsen
 
Viestit: 9131
Liittynyt: Su Elo 29, 2004 18:32
Paikkakunta: Reposaari

PF1

ViestiKirjoittaja Translaappori päivämäärä Ti Tammi 15, 2008 19:30

Kummallisarkisto kirjoitti:Rupusaaren kaavasta upposi suosituin slummikortteli

Rauman kenttäoikeus kumosi oleilumessualueen postimerkkikaavan suosituimman slummikortteerin Rupusaaren teollisuusalueella. Messujen toteutumiselle isku ei kuitenkaan merkitse mitään, sillä päättävä taho on niin päättänyt. 42:sta jo jatkosuunnitellusta hökkelistä jäisi nykyisen päätöksen perusteella rakentamatta noin 50.

Kunnallismafia ei aio valittaa päätöksestä, vaikka postimerkkikaava ei nyt ole lainmukainen. -Toimintatapoihimme ei kuulu valittaminen, toimintatapoihimme kuuluu toimiminen valistaa kunnallinen toimihenkilö.

Jotta kaava-alue kestäisi päivänvalon, sen olisi sijaittava keskivedenpinnan yläpuolella.
-Rakennusten sijoittaminen vesirajan alle ei luo viihtyisää ympäristöä, vaan hävittäisi luonnonympäristöön liittyviä arvoja kuten sinilevien kukkimisalueita, mussuttaa oikeus ns. "päätöksessään". Messujen muiden alueiden kaavan oikeus katsoi täyttävän vaatimukset, kunhan ne eristetään saastuneesta maaperästä lyijylevyillä.


Pettymys on nyt himputinmoinen

Kunnan varapresidentti Juhana Pellinapa pitää oikeuden päätöstä epäoikeudenmukaisena, mutta ei ota kantaa siihen, vaarantaako se oleilumessujen toteuttamisen. Pellinapan mukaan nyt alkaa Rupusaaressa terrorisminvastainen sota. Tarkoitus on saada kiinni messujen vapautta vastustava pahuuden akseli, jonka johtajana toimii Saddam Binladen.
-Olet joko meidän puolellamme tai sinut upotetaan aamunkoitteessa, betonisaappaissa, luki keltaisessa muistiolapussa jonka nimetön ja kasvoton kunnanvirkamies toimitti teollisuusalueen seinään keskiyöllä täysikuun aikaan kun ihmisketut ulvoivat.
-Joka tapauksessa tällainen päätös oli yllätys. Olimme tulkinneet tehdyt valitukset lähinnä ajanpeluuksi koko asiassa. Asiahan oli jo edustussaunassa sovittu, ruutana soikoon!

Kunnan taholta operatiivisia toimia johtaa business controller Olavi Ivalo.
-Kunnan vastalauseena on se, että maankohoamisrannikolla vedenalaiset rakennelmat kyllä tulevat ennenpitkää näkyviin. Se myös nostaa nyt kaupattavien tonttien arvoa aivan huikeasti.

Puun ja kuoren välissä ovat nyt ne satakunta rakentajaa, jotka ovat käynnistäneet sviittiensä suunnittelun. Suunnittelu maksaa, ja onko se nyt sitten reilua?
-Talonsuunnittelijat jatkavat suunnittelua nyt omalla vastuulla ja luottokorteillaan, eli mikään ei siis muutu, toteaa oleilumessujen projektiokoordinaattori Satu Nuokku-Karhiainen 30 kilometrin päähän sijoitetusta messubunkkerista. Nuokku-Karhiaisen mukaan messujärjestelyt jatkuvat normaalilla kaavoitusperiaatteella, eli toimenpiteet ennen päätöksiä.
-Tässä oli nyt tärkeää, että tämä päätös saatiin nopeasti, jotta vasen käsi ehtii toimia ennen kuin oikea käsi tietää.

Messuja ja katamaraaneja Suomeen junaileva Ternimilk Finland Ltd ei vielä tässä vaiheessa ota kantaa, ovatko järjestelyt nyt menneet ketuiksi.
-Tässä vaiheessa on ennenaikaista kommentoida päätöksen vaikutusta messujen realisoitumiseen. Aikaisintaan siinä vaiheessa kun messut ovat ohi, asiasta saatetaan spekuloida mitään varmaa. Prinsiippinäni on, etten usko ennenkuin näen, toteaa blogissaan TF Ltd:n kehysjohtaja Cashimir Gylden.

Messujen muilta alueilta on yhdeksästä vuokrakasarmista varattu kolme ja kuudesta kerrostalotontista kaksi. Näiden lisäksi hyvin suurella varmuudella ehkä saatettaisiin rakentaa 2,5 jalasmökkiä.


Valittajan nassu messingillä

Rupusaaren oleilumessujen kaavasta tehtiin kaksi valitusta. Oikeus ei ottanut käsiteltäväksi kotiseutuyhdistys Rupusaari-Seor'n valitusta, koska lakimiesten mukaan asianosainen on aina jäävi osallistumaan aluetta koskevaan suunnitteluun. Nyt tehty yhden korttelin upottaminen kaavasta perustuu yksityisajattelija Veijo Pohjanmeren raukkamaisesti rustaamaan ruikutukseen.

Pohjanmeri oli valittanut, että Rupusaaren rannalle suunnitellut rakennukset eivät sovellu teollisuusmiljööseen. Hän muistutti myös harjumasmalon kuturantojen suojelemisesta.

Veijo Pohjanmeri on oikeuden paatoksesta hyvillään ja harkitsee tarkoin jatkotoimia, jos kunta ryhtyy kurinpitotoimiin.

-Kuntakin taisi ennakoida jonkun huomaavan että kaava on ihan syväraumalta. Tässä messuasiassahan kunta lähti kokonaisuudessaan aivan järinmöyremään hankkeeseen, sanoo Pohjanmeri.

Kuva
Osta poika tontti!
Käyttäjän avatar
Translaappori
Uusi käyttäjä
Uusi käyttäjä
 
Viestit: 7
Liittynyt: La Tammi 05, 2008 23:20

ViestiKirjoittaja tomski päivämäärä Ti Tammi 15, 2008 21:24

Aika paljon on alue muuttunut noiden kuvien ottamisen jälkeen.
PPPPPP, eli
Porin Perämetsien Peräkamaripoikien Politbyroon Propagandakomission Pääsihteeri
Käyttäjän avatar
tomski
V.I.P.
V.I.P.
 
Viestit: 13083
Liittynyt: Ti Marras 29, 2005 10:59

ViestiKirjoittaja rannan asukas päivämäärä Ke Tammi 16, 2008 08:10

Tuo kuva on varmaan ajalta, kun alueella kaivettiin noin 4 metriä syvä ja 15 x 15 m leveä kuoppa kohtaan, jossa vanhan kompressorihuoneen öljyt olivat imeytyneet maahan? Saastunut maa poistettiin varmasti, kuten myös laivojen laskupaikan kohdalta, jossa maahan oli imeytynyt maalia ja liuottimia kymmenien vuosien ajan.... 8)
RA
Käyttäjän avatar
rannan asukas
Special Galaktinen Kunniajäsen
Special Galaktinen Kunniajäsen
 
Viestit: 5343
Liittynyt: To Kesä 16, 2005 06:57
Paikkakunta: Porin rannikko

PF2

ViestiKirjoittaja Translaappori päivämäärä Ke Tammi 16, 2008 21:19

Kummallisarkisto kirjoitti:Katamaraaniterminaattori Rupusaareen

Oleilumessujen lähestyessä Kunnan kontolle lankesi velvoite järjestää kaavailtu alue tyhjäksi sitä rikastuttaneesta irtaimistosta ja kiinteistöistäkin. Niinpä Kunta oli pakotettu järjestämään huutokaupan alueen putsaamiseksi. Kunnan järjestyssääntöihin nimittäin lisättiin viime perjantaiyön ylimääräisessä kokouksessa Hotelli Juhna Herjaajan kattosviitissä pykälä, jonka mukaan "lukitsematon omaisuus on laillista anastaa".

Arviolta 100 000 ihmistä oli kerääntynyt seuraamaan huutokauppaa kesken työpäivän. Sinänsä väkimäärä ei ollut ihme, onhan Kunta Suomen työttömien pääkaupunki, jonka keskusraittia koristaa toinenkin kaljajuottola.

Oleilumessujen projektiokoordinaatti Satu Nuokku-Karhiaisen yleisöryntäys yllätti iloisesti. Tosin taloudellisesta tavoitteesta jäätiin jälkeen. -Odotimme messualueelle kyllä vähän enemmän kävijöitä. Nyt näyttää siltä, että maksaneita kävijöitä oli alta nollan.

Meklarina toiminut Otto-Mies Porkkakoski vahvistaa epäilyt. -Pari tuntia jouduin vetämään yhdenmiehen-showta ennenkuin yleisö alkoi kuumeta.Katalamaraani Kiirunaan

Huutokaupattavana olleen katamaraanin osti raumalainen liikemies Iiro Hakkari. -En minä mitään ostanut! Minä vain turskahdin, että "Tuhannen tulimmaista mikä tsembalot". Meklari kuitenkin kuuli Hakkarin tarjoavan tonnia, ja kauppa paukautettiin kiinni nanosekunnissa ennen vastalauseita.

Kummallisarkiston tiedustelupalvelun keräämien tietojen mukaan Iiro Hakkari on vanha hippi, jonka perässä on aimo nivaska velkojia kuin nälkäinen kettulauma. Hän on myös työskennellyt Porissa, mikä on aika raskauttavaa. Melkoisella varmuudella miehestä tiedetään, että hän on käynyt paikallisessa saunassa. Lisäksi Rantaparlamentti tietää kertoa, että jokseenkin varman huhupuheen mukaan johtaja Hakkari on kyllä epäilyttävän näköinen tyyppi.

Hakkarin velkojat ovat vedonneet Kunnallismafiaan, jotta päätös peruttaisiin. Nyt Kunta onkin joksikin aikaa työllistetty ottaessaan selkoa, onko Hakkari ostanut jotakin, kenen katamaraani oikein on ja kuka Rupusaaren ylipäätään omistaa. Huolestuneena on Kunnan taholta seurattu kuinka oleilumessun alta on kaivettu maata jo jonkin aikaa. Tuo maa on tiettävästi kärrätty naapurikunnan kaatopaikalle sekä lähiseudulle yhden metsätien varteen.

Hakkarin Velkojat ry aikoo kunnostaa katamaraanin aloittaakseen sillä matkustajalaivaliikennöinnin Ruotsin Kiirunaan. Sähköpostilla tavoitettu Kiirunan satamavääpeli Johan Påmppas sanoo ruotsiksi, ettei ole tällaisesta suunnitelmasta kuullut, että Kiiruna sijaitsee 150 km rannikosta ja että sekin rannikko sijaitsee Atlantin puolella.
Kuva
Arkitehtitoimisto Heebo & Kaiffarit gMBh:n laatima digitaalinen havainnekuva karavaaniterminaalista.

Ellei Kiiruna ole kiinnostunut, Kunta aikoo tarjota rakenteilla olevaa katamaraania Rupusaaren partiolippukunnalle. Perjantaiöisen kokouksen jälkeen edustussaunassa pidetyssä aivoriihessä Kunnanmafia keksi katamaraanille varsin vöyräästi puuhastelutoimintaa, kuten
-jatsikonserttipaikka
-kaljakuppila (edellyttää aluksen rekisterointiä kaljaasiksi tai pirtulaivaksi)
-museolaiva muistuttamaan menneistä.

Kummallisarkisto tilasi asiantuntijatahoilta lausunnot jupakan tiimoilta. Veneilylaitoksen pääsihteeri Benjamin Gylden totesi: -Myönnän, etten ole laivaa nähnyt, mutta laiturista se irtoaa vain kuolleen ruumiini yli. Laivamuseon johtajatarinna Elizabeth Gylden lausui: -Myönnän, etten ole laivaa nähnyt, mutta onhan se täysin arvoton lotja. Uno D. Gylden Proomuyhdistyksestä puolestaan totesi: -Myönnän, etten ole laivaa nähnyt, mutta onhan se ihan kamalan näköinenkin.

Kunta luonnollisesti oli pettynyt tapahtuman nahkeaan kassavirtaan, sillä lopulta kaikki kanitettava kama jäi edelleen messualueelle. Huolimatta hanketta jo pitkään riivanneiden omistussuhdekiemuroiden epäselvyyksistä Kunta takavarikoi katamaraanin ja huutokauppaa sen uudelleen Hakkarin velkojen katteeksi. Lisäksi Kunta aikoo huutokaupata Rupusaaren painolastimaat ja siirtää oleilumessut nykyisen norjalaistyylisen kirkonkylän paikalle. Asukkaita kehotetaan siirtämään irtaimis- & kiinteistönsä muuanne maanantaihin mennessä, jolloin messukentän lanaustöiden on määrä alkaa.


Sosialidemokraatia palaa saareen

Tapahtuma sai yllättävän sivukäänteen kun yleisön joukkoon soluttautunut Salaisen Poliisin (SAPO) agentti Jussi Mustavares paikallisti ja otti paljain käsin kiinni pimeydenruhtinas Saddam Binladenin. Hra Binladen tavattiin piileskelemästä Teollisuusalueelle saastuneiden maiden poiston yhteydessä kaivetusta montusta.

Saarta 449 vuotta hirmuvaltiaana hallinnut Binladen on nyt sijoitettu salaiseen paikkaan odottamaan tuomiotaan. Kunnan uuden järjestyssäännön mukaan oikeudenkäyntiä ei tarvitse järjestää, sillä kokouspöytäkirja voidaan kyllä laatia jälkeenkinpäin. Rupusaari on nyt viimeinkin kertaheitolla ja lopullisesti vapaa.


Juuri saamamme sähke

Pohjoisruotsalaisen Kiirunan kaupungin pörssikurssi Pohjoismaiden Pörssissä laski kilometrin verran maan alle, kun uutinen mahdollisesta yhteistyöstä Rupusaaren kanssa levisi kuin vapusparvi. Kaupunki onkin päättänyt muuttaa muualle ja vaihtaa nimensä Peltopyyksi.
Käyttäjän avatar
Translaappori
Uusi käyttäjä
Uusi käyttäjä
 
Viestit: 7
Liittynyt: La Tammi 05, 2008 23:20

ViestiKirjoittaja opaste päivämäärä Ke Tammi 16, 2008 21:36

Mietin vaan, että koska tää Translaappori on kirjoittanut jotain omaa...
oooo nice!!
Käyttäjän avatar
opaste
Galaktinen V.I.P.
Galaktinen V.I.P.
 
Viestit: 16846
Liittynyt: Ti Marras 29, 2005 19:04
Paikkakunta: Säkylän torin lieppeet.

Re: Porilaisten farssi

ViestiKirjoittaja Translaappori päivämäärä Ma Marras 14, 2011 20:37

Useita keskustelu- & lokipalstoja kaatanut Porilaisten farssi on museoitu tänne:
http://suomisto.blogaaja.fi/
Ai Mää vai?
Käyttäjän avatar
Translaappori
Uusi käyttäjä
Uusi käyttäjä
 
Viestit: 7
Liittynyt: La Tammi 05, 2008 23:20

Re: Porilaisten farssi

ViestiKirjoittaja Translaappori päivämäärä Ke Huhti 08, 2020 12:15

Tiäx tuanoini sanppia! Porilaisten Farssi nousi haudastaan:
https://suomisto.blogaaja.fi/raumalaise ... si-poriin/
Ai Mää vai?
Käyttäjän avatar
Translaappori
Uusi käyttäjä
Uusi käyttäjä
 
Viestit: 7
Liittynyt: La Tammi 05, 2008 23:20


Paluu Meri-Pori

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa