F O O R U M I N S Ä Ä N N Ö T

Täällä on ylläpidon tärkeitä ja vähemmän tärkeitä tiedotteita koskien Porilaiset.Com sivustoa.

Valvojat: jhvisto, Botti1, Valvojat

F O O R U M I N S Ä Ä N N Ö T

ViestiKirjoittaja Jannes päivämäärä Ma Elo 14, 2006 00:56

Foorumin sääntöjen tarkoituksena on pitää foorumi mukavana tapaamispaikkana kaikille ja myös niille jotka pistäytyvät foorumisivuilla ensimmäistä kertaa. Kun jokainen kiinnittää sopivasti huomiota viestien sisältöön, foorumikokemus paranee kaikilla.

Säännöt

1 § Kirjoita asiallisesti.
Rasistiset ja muuten ihmistä, yhteisöä, uskontoa tai rotua loukkaavat viestit ja huumeita käsittelevät ja muuten rikolliseksi toiminnaksi luokiteltavat viestit ovat kiellettyjä. Foorumilla ei saa myöskään levitää laitonta materiaalia tai linkkejä laittomaan materiaaliin.

2 § Ei henkilökohtaisia tietoja.
Ihmisten nimiä, osoitteita, puhelinumeroita tai muita henkilökohtaisiksi luokiteltavia asioita ei saa laittaa foorumiin ihmisten kunnianloukkauksien välttämiseksi. Nimien kohdalla on poikkeuksena julkisuuden, median (lehti-, radio- ja tv-toimittajat) ja politiikan henkilöt. Ko. poikkeuksien kohdalla ei saa kuitenkaan mennä henkilökohtaisuuksiin, paitsi tietenkin muuten julkisessa keskustelussa oleviin aiheisiin. Yksinkertaisesti sanottuna, tavallisten "Matti Meikäläisten" nimet ovat kiellettyjä.

3 § Ei huhuja.
Vältä huhujen levittämistä. Poikkeuksena voidaan pitää esim. jääkiekossa ja muussa urheilussa olevia siirtohuhuja ja muita julkkisten touhuja.

4 § Vältä jatkuvaa lainausta joltain muulta nettisivustolta. Tällöin on myös huomioitava tekijänoikeus-asiat. Muista mainita tekstin lähde.

5 § Vältä linkityksiä tuntemattomille sivuille, jotka sisältävät ladattavia tiedostoja. Ylläpito ei vastaa millään tavalla mahdollisista viruksien aiheuttamista vahingoista.

6 § Muista tori.
Myynti-, osto-, vuokralle halutaan-, vuokrataan- ja seuranhakuilmoitukset ovat kiellettyjä. Ne voi halutessaan jättää Porilaiset.Com torille. Seuranhakua varten on omat sivustonsa.

7 § Tapahtumista ja kursseista saa ilmoittaa, mutta...
Ilmoituksia erilaisista tapahtumista ja kursseista yhteystietoineen saa foorumissamme ilmoittaa (myös maksullisista). Olisi suotavaa, jos ilmoituksessa olisi vain yhdet yhteystiedot (mieluiten niccin omistajan). Tämä helpottaa Ylläpidon mahdollista yhteystietojen tarkistusta. Ilmoituksien tapahtumat tulee olla yleishyödyllisiä ja toki mielellään tapahtumat olisivat Porissa tai lähikunnissa. Kaupallisia ilmoituksia (esim. tuotteista) ei tulla jatkossakaan hyväksymään. Ylläpidolla on oikeus päättää ilmoituksien yleishyödyllisyydestä, ja näin niiden julkaisusta.

8 § Linkit ulkopuolisiin adresseihin ovat sallittuja, mutta foorumissamme ei ole lupaa kerätä minkäälaisia adresseja minkään asian puolesta. Näin foorumimme pysyy mahdollisimman puolueettomana. Kaikista asioista voi keskustella, niin puolesta kuin vastaankin, mutta nimen/jäsenkeräyksiä emme tule täällä hyväksymään. Ne poistetaan välittömästi ilman selityksiä.

9 § Ei useita tunnuksia.
Tuplatunnusten käyttö on foorumissa kielletty. Jos haluaa muuttaa nicciään tai ottaa toisen tunnuksen käyttöön, on asia tuotava YP:n tietoon ja YP päättää tuplatunnuksen käyttöluvasta. Tavattaessa tuplatunnus jälkeenpäin rekisteröity tunnus poistetaan tai bannataan ja asiasta ilmoitetaan alkuperäiselle tunnukselle privaviestillä. Jatkuva tuplatunnuksien tekeminen johtaa IP - osoitteen bannaukseen.

10 § Valvonta
Valvojilla ja Ylläpidolla on yksinoikeus päättää mikä on sääntöjen mukaista, mitkä viestiketjut suljetaan ja kuka käyttäjä joutuu "jäähylle" tai poistetaan kokonaan. Jos sinua on mielestäsi kohdeltu epäreilusti, ota yhteys moderaattoriin tai administraattoriin sähköpostilla. Yleiset keskustelut moderaattoreiden tai administraattoreiden päätöksistä suljetaan. Sääntörikkomuksista voi seurata nimimerkin ja IP - osoitteen väliaikainen tai pysyvä hyllytys.

11 § Offtopic

Tarpeeton offtopic, eli räikeä otsikon aiheen vierestä kirjoittaminen, on kiellettyä. Valvojilla on tarvittaessa oikeus poistaa offtopic -viestit ilman eri varoitusta ja offtopicin jatkuessa harkitaan myös muita toimenpiteitä.

12 § Trollaus

Tarpeettomien viestien eli asiaan liittymättömien kommenttien lisääminen aiheeseen on kielletty, niitä varten on omat aiheet. Tämä tarkoittaa sitä, että on olemassa myös vakavia aiheita, johon tarpeeton, edes huumoriksi tarkoitettu, ns. turhien kommenttien lisääminen on kielletty. Toisten käyttäjien viestejä ja mielipiteitä tulee myös kunnioittaa.

13 § Yksityisviestit

Yksityisviestit (YV) käyttäjältä toiselle ovat yksityisiä. Ei ole suotavaa, että julkaiset saamiasi viestejä yleisesti foorumillamme. Tarvittaessa ne poistetaan ilman eri varoitusta.

14 § Valvonta

Valvojilla ja Ylläpidolla on yksinoikeus päättää mikä on sääntöjen mukaista, mitkä viestit ja viestiketjut suljetaan ja/tai poistetaan kokonaan sekä kuka käyttäjä joutuu "jäähylle" tai poistetaan kokonaan. Jos sinua on mielestäsi kohdeltu epäreilusti, ota yhteys Ylläpitoon sähköpostilla. Älä puutu toisten käyttäjien mahdollisiin rikkeisiin, vaan anna Ylläpidon tehdä se. Käyttäjien valvontaviestit poistetaan ja niiden jatkuessa tarvittaessa harkitaan myös muita toimenpiteitä.

Yleiset keskustelut Valvojien tai Ylläpidon päätöksistä suljetaan ja viestit väärissä otsikoissa poistetaan ilman eri varoitusta, niille on oma paikkansa. Sääntörikkomuksista voi seurata nimimerkin ja IP - osoitteen väliaikainen tai pysyvä hyllytys. Meille jokainen käyttäjä on samalla viivalla. Tämä mm. tarkoittaa sitä, että meillä ei ole omia sääntöjä tai etuoikeuksia, jos olet "siviilissä" kuuluisempi kuin toinen, vaan olet käyttäjä siinä missä muutkin.
Kirjoitusvinkit - Lue ennen kuin kirjoitat

  • Älä huuda koko viestiä tai otsikkoa, isoilla kirjaimilla (caps lock) kirjoittaminen on huutamista.
  • Laita viestille aina ehdottomasti kuvaava otsikko. Eli esim. jos haluat kysyä mistä löytyy Isokarhu, niin otsikko ei saisi olla "Onko tietoa?", vaan "Mistä löytyy kauppakeskus Isokarhu?".
  • Kun kommentoit aiempana viestiketjussa olevaa kirjoitusta voit ottaa siitä lainauksen viestin oikeassa yläkulmassa olevalla "lainaa" -napilla. Lainaa vain tarpeellinen osa tekstiä, älä koko viestiä. Älä lainaa myöskään pitkiä viestiketjuja kokonaisuudessaan ellei se ole ehdottoman tarpeellista. Jos haluat kommentoida jotain erityistä kohtaa, lainaa vain se pätkä jota kommentoit.
  • Vältä turhia uusia otsikoita (topicceja). Jos on jo olemassa aiheeseen läheisesti liittyvä otsikko, lisää kirjoituksesi sinne.
  • Foorumi ei ole chatti. Hyvä foorumiviesti sisältää jotakin infoa, mitä muut eivät ole kertoneet tai esittää uuden näkökulman keskustelunaiheeseen. Eli kun kirjoitat jotain älä vastaa esimerkiksi pelkällä hymiöllä tai vain toteamalla että: Totta! Pyri vastauksissasi myös perustelemaan kantaasi ja kirjoittamaan enemmän kuin muutaman sanaa. Tämä sääntö ei tietenkään aina päde, emmekä siitä rangaise, mutta turhat viestit poistamme.
  • Turhanpäiväinen kiroilu on kielletty.
  • Ihmisellä on oikeus sanoa asiallisesti mielipiteensä vapaasti. Sitä täytyy kunnioittaa!
  • Viesteihin voi liittää kuvia. Ei suuria kuvia. Isommat kuvat vain linkkeinä. Rivoja kuvia ei saa laittaa foorumiin edes linkkeinä.
  • Kaikki testit tehdään testailua varten luodulle hiekkalaatikolle.
  • Unohda häiriköt. Paras keino vaientaa heidät on olla vastaamatta. Muista myös vanha viidakon laki: Kun kinastelet idiootin kanssa, varmista että hän ei tee samoin.
Viimeksi muokannut Jannes päivämäärä Ma Elo 14, 2006 01:04, muokattu yhteensä 3 kertaa
Käyttäjän avatar
Jannes
Foorumipoliisi
Foorumipoliisi
 
Viestit: 1362
Liittynyt: Ma Elo 23, 2004 15:20
Paikkakunta: Pohjois-Pori

ViestiKirjoittaja Jannes päivämäärä Ma Elo 14, 2006 00:59

Olemme päivittäneet foorumin sääntökirjaa selkeämmäksi. Muokkasimme myös useita kohtia itse säännöissä, kuten adressien ja ilmoitusten kohdalla.
Käyttäjän avatar
Jannes
Foorumipoliisi
Foorumipoliisi
 
Viestit: 1362
Liittynyt: Ma Elo 23, 2004 15:20
Paikkakunta: Pohjois-Pori

ViestiKirjoittaja jhvisto päivämäärä La Elo 11, 2007 13:25

12 § Trollaus

Tarpeettomien viestien eli asiaan liittymättömien kommenttien lisääminen aiheeseen on kielletty, niitä varten on omat aiheet. Tämä tarkoittaa sitä, että on olemassa myös vakavia aiheita, johon tarpeeton, edes huumoriksi tarkoitettu, ns. turhien kommenttien lisääminen on kielletty. Toisten käyttäjien viestejä ja mielipiteitä tulee myös kunnioittaa.

Tämä lisätty 11.8.2007 ja voimaan astui heti.
Käyttäjän avatar
jhvisto
Teknikkopormestari
Teknikkopormestari
 
Viestit: 2704
Liittynyt: Pe Elo 27, 2004 13:58
Paikkakunta: Pori/sampola
Highscores: 1

ViestiKirjoittaja jhvisto päivämäärä Ke Heinä 02, 2008 01:12

HuomioHuomio. On luotu Rekisteriseloste. löytyy valikkoriviltä..
Käyttäjän avatar
jhvisto
Teknikkopormestari
Teknikkopormestari
 
Viestit: 2704
Liittynyt: Pe Elo 27, 2004 13:58
Paikkakunta: Pori/sampola
Highscores: 1


Paluu Ylläpidon tiedotteet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa